Sijoittajat

Liiketoimintamalli

Componenta on kansainvälinen teknologiayhtiö, jonka operatiiviset toiminnot sijaitsevat Suomessa. Laajalla teknologiaportfoliollaan Componenta valmistaa sekä valettuja ja koneistettuja metallikomponentteja että takeita, putkituotteita ja levyleikkeitä asiakkailleen, jotka ovat paikallisia ja globaaleja ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajia. Componentan liiketoimintamalli rakentuu vahvoille ja pitkäaikaisille asiakassuhteille.

Tuotantoyksiköiden laaja tarjonta kattaa kokoluokat sadoista grammoista tuhansiin kiloihin, volyymit yksittäiskappaleista kymmenien tuhansien sarjoihin sekä monet eri materiaalivaihtoehdot. Componentan oma tuotanto on keskittynyt palvelemaan asiakkaita joustavasti erityisesti lyhyissä ja keskisuurissa tuotantosarjoissa. Tarjoamaa laajennetaan tarvittaessa käyttämällä Componentan alihankintaverkostoa.

Componentan arvoketjussa arvo muodostuu pääasiassa lopputuotteiden käyttövaiheessa, kun Componentan asiakkaat pystyvät tarvepohjaisesti tuottamaan pitkäikäisiä lopputuotteita. Raaka-aineiden ja tuotteiden toimitusketjujen näkökulmasta Componenta on osa globaalia arvoketjua.