Tietoa yhtiöstä

Tietoa yhtiöstä

 
Yritys

Componenta - kansainvälinen teknologiayhtiö

 
  • Me Componentalla olemme sitoutuneet toimittamaan asiakkaillemme korkealaatuisia ja vastuullisesti tuotettuja valettuja ja koneistettuja komponentteja sekä takeita, putkituotteita ja levyleikekomponentteja.  Componentan rautavalujen historia alkoi 200 vuotta sitten Suomen vanhimmasta edelleen toiminnassa olevassa valimosta.
  • Toiminta-ajatuksemme perustuu asiakkaan liiketoiminnan syvälliseen ymmärtämiseen. Panostamme tulevaisuuden asiakassuhteisiin kehittämällä ja uudistamalla toimintaamme jatkuvasti.
  • Olemme asiakkaan tukena koko prosessin ajan suunnittelusta tuotantoon ja toimituksiin. Näin varmistamme, että komponenttimme täyttävät asiakkaidemme vaatimukset.
  • Maantieteellinen toiminta-alueemme on Pohjois-Euroopassa, mutta globaalien asiakkaiden myötä toimintamme ulottuu myös muualle maailmaan. Asiakkaitamme ovat paikalliset ja globaalit ajoneuvojen, koneiden ja laitteiden valmistajat.
  • Kaikki tuotantoyksikkömme sijaitsevat Suomessa. Valimomme ovat Porissa ja Karkkilassa. Koneistus-yksikkömme toimivat Härmässä, Kurikassa, Sastamalassa ja Jyväskylässä. Näiden lisäksi meillä on levyleikekomponentteihin ja putkituotteisiin keskittyneet yksiköt sekä takomo Jyväskylän alueella. 
  • Tuotantoyksiköidemme laaja tarjonta kattaa kokoluokat sadoista grammoista tuhansiin kiloihin, volyymit piensarjoista kymmenien tuhansien sarjoihin sekä monet eri materiaalivaihtoehdot. 
  • Tuotantomme on keskittynyt palvelemaan asiakkaitamme joustavasti erityisesti lyhyissä ja keskisuurissa tuotantosarjoissa. Olemme joustava kumppani myös tiukoissa aikatauluissa ja kilpailukykyisellä kokonaishinnalla.
  • Componentan osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä (CTH1V).
 
ARVOT

ARVOT

Avoimuus, rehellisyys ja arvostus.

LIIKEVAIHTO 109,1  MEUR

LIIKEVAIHTO 109,1 MEUR

Olemme sitoutuneet asiakkaidemme palvelemiseen.

(2022)

HENKILÖSTÖ 643

HENKILÖSTÖ 643

Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö.

(2022)